Det tog ikke lang tid at få fyldt en pose med ingridmarie og belle de boskoop ved spejdernes æbledag i Daugård.
Copy link address
Camilla Bo Krefeld (cb@hsfo.dk)
Annonce
Del med andre:
Copy link address
-
Carla Stub har fundet et rigtigt godt træ med gode spiseæbler. Farmand står klar til at gribe og fylde i poser ved bunden. Foto: Michael Svenningsen -
Grib, far. Jeppe og Ea Christensen klatrede gerne op i toppen af træerne for at få fat i de allerbedste æbler. Foto: Michael Svenningsen -
Uhhmm, det smager godt, mente toårige Benjamin Schütz Skovgård, der besøgte æbleplantagen med sine bedsteforældre. Det kunne snildt hamle op med bland-selv-slik fra kiosken. Foto: Michael Svenningsen -
Mange familier vender tilbage til Æbleskoven i Daugård år efter år, hvor de hygger sig med at plukke og vaske æblerne, inden de får dem presset til most. Foto: Michael Svenningsen -
Der er rigeligt med æbler i den 42.000 kvm store plantage, og processen med at plukke, vaske og presse går ret hurtigt. En pose med æbler til 30 kr. giver ca. fem liter saft. Foto: Michael Svenningsen -
Lise Laier fra Vestbirk har sin store familie med til æbledag i Daugård hvert år. De hygger sig og får samtidig alle en masse friskpresset æblesaft med sig hjem. Foto: Michael Svenningsen -
Må jeg godt smage? Fristelsen er stor til at sætte tænderne i de saftige æbler, som heldigvis både er sunde og nærende. Foto: Michael Svenningsen -
Flere generationer hygger sig ved den store æbledag, og det er netop derfor, spejderne år efter år holder åbent hus. Fortjenesten på mellem 7.000 og 12.000 kr. kommer i anden række. Foto: Michael Svenningsen -
Smagsprøverne på den friskpressede æblemost var populære. Foto: Michael Svenningsen -
Spejderne har holdt åbent hus i æbleplantagen i mere end 10 år, og det er især populært hos børnefamilier. Foto: Michael Svenningsen -
Når æblerne er plukket skal de vaskes og hældes i en tragt, som skræller dem og sorterer "affald" fra. Herefter er de klar til at blive til most. Foto: Michael Svenningsen -
Benjamin og Bjørk var med deres bedsteforældre på æblejagt. Foto: Michael Svenningsen -
De yngste følger spændt med i processen, hvor øblerne bliver til most. Foto: Michael Svenningsen